Gratis kennismakingsgesprek, Bel voor info naar: 06-51588035

Jan en Marina

Afgelopen jaar mochten wij Jan, (52) en Marina (51) ons 30-jarig huwelijk vieren. We hebben het echt gevierd, met grote vreugde, opnieuw blij met elkaar en ons huwelijk. De maand ervoor hadden we het therapieweekend in Zwijndrecht gedaan. Het was hard werken! Soms hard in de zin van: confronterend. Dat is de werkwijze van Patrick, confronterend, tegelijk: liefdevol. Zoals in veel huwelijk was ik Marina "de relatieduwer en trekker" en was het in eerste instantie mijn idee en gevoel dat we aan het werk moesten met onze relatie, wilde we echt een feestje kunnen bouwen. Maar ook bij Jan kriebelde het, hij voelde zich beknot in de relatie.
We hebben in het weekend veel over onszelf geleerd, hoe we in het leven staan, de een gericht op "verbondenheid", de ander op "autonomie". Daardoor vormden zich bepaalde patronen. Patronen die zich vasthechten, waardoor we elkaar als het ware gevangen hielden. Wat verstrekkende gevolgen had. Om dit alles te ontdekken was een weekend voldoende! Natuurlijk kost het best moeite die patronen los te maken en te veranderen.
Dit weekend was een enorme aanzet geweest tot die verandering. We hebben nu meer zicht op wie we zijn en waarom we reageren zoals we reageren. En hoe je daarin samen vast kunt zitten en belemmeren, binnen de relatie en ook in je mens-zijn. Maar vooral hebben we geleerd en ervaren hoe je hier uit kunt komen. We zijn nog steeds aan het leren en aan het genieten! Daar gaan we mee door!

VERGOEDING

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om een deel van de therapiekosten vergoed te krijgen.
Kijk naar uw polisvoorwaarden of neem contact met ons op.

ERKENNING

  • Patrick Hoogendoorn Relatietherapieweekend erkenning nap
  • Patrick Hoogendoorn Relatietherapieweekend erkenning nvagt
  • Patrick Hoogendoorn Relatietherapieweekend erkenning ecp

SJOMI ADVIESBUREAU

  • Rietkerkweg 284
  • 3066 VJ  Rotterdam
  • 06 515 880 35
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.