Gratis kennismakingsgesprek, Bel voor info naar: 06-51588035

Harriet

Al vele therapieen zijn mijn leven doorkruist. Van gewone psychotherapie tot schematherapie en mindfullness. Ik ben er een stuk van opgeknapt. Voel me niet meer depressief. Geniet van het leven en toch heb ik steeds het gevoel dat ik me op glad ijs begeef. Alsof er niet veel nodig is om alle verworven zekerheden omver te laten gooien. het gevoel dat er nog steeds ergens diep van binnen een groot zwart gat zit. Patrick beweert dat ik nooit echt door "het hele proces" ben geweest en dat mijn gebrek aan zelfvertrouwen, al mijn twijfels over mijn familie en kinderen allemaal voortkomen uit het niet goed met mijn verleden te hebben gedeald? En al die therapieen dan? Die grepen stuk voor stuk naar de valkuilen uit mij verleden? Moeten die overboord?
Patrick overtuigt me ervan dat alle therapieen hebben geholpen om het leven weer aan te kunnen, maar ook dat er onder dat zelfhulpvraagje nog veel verdriet en woede zit uit het verleden. En ook verlangens die toen te weinig zijn gehoord, waardoor ik nog steeds onredelijke eisen stel aan mijn patner. Zoals onvoorwaardelijke liefde en aandacht, maar....mijn partner is niet primair verantwoordelijk voor de pijn die mij als kind is aangedaan en ik ben geen kind meer dat onredelijke eisen kan blijven stellen. En dan zitten we een paar weken later in Frankrijk in een parchtig kasteeltje. Iedere ochtend therapie en 's midddags verwerkingsopdrachten die kunnen varieren van schilderen (emoties) tot het sprokkelen van oude brokstukken (pijn).
Na enkele dagen voel en merk ik dat ik anders denk en voel. Maar....hoe heb je het aangepaklt? Ik weet nog dat je me wilde laten kijken naar mijn verleden, maar toen voelde ik een enorme knoop in mijn buik en een druk op mijn borst. Ik kreeg het benauwd. Je loodste me door mijn verleden heen en liet me op zoek gaan naar mogelijkheden om mijn pijn te accepteren en te aanvaarden. Je liet me letterlijk in alle hoeken van de kamer staan op zoek naar...mezelf. je vertelt me wat er is gebeurt, wat jij ziet dat ik aan het doen ben, wat de missie van mijn leven was. Missie?? Ja, zeg je, je hele leven had je maar een ding voor ogen: aan de wereld laten zien dat je niemand nodig hebt. Dat kost een energie! Het is tijd voor een nieuwe missie! Die zich richt op anderen waarmee je je kunt verbinden! Dat levert nieuwe en andere energie op en innerlijke rust en vrede.
Op de laatste sessiedag mag ik mijn oude en nieuwe missie uitbeelden op doek. Wat een verschil! Heb ik dat geschilderd? Jij kunt ook je enthousiasme niet verbergen. De boodschap is binnengekomen. Ik weet wat me de komende jaren te doen staat! Dank je wel Patrick.

 

VERGOEDING

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om een deel van de therapiekosten vergoed te krijgen.
Kijk naar uw polisvoorwaarden of neem contact met ons op.

ERKENNING

  • Patrick Hoogendoorn Relatietherapieweekend erkenning nap
  • Patrick Hoogendoorn Relatietherapieweekend erkenning nvagt
  • Patrick Hoogendoorn Relatietherapieweekend erkenning ecp

SJOMI ADVIESBUREAU

  • Rietkerkweg 284
  • 3066 VJ  Rotterdam
  • 06 515 880 35
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.