Inspiratie week in Frankrijk

Ben je op zoek naar inspiratie, bezieling, een betere balans en rust? Boek een inspirerende mindfulnessweek om weer tijd en aandacht voor jezelf te nemen. Door bewust afstand te nemen van het dagelijkse leven, kan je vanuit een ander perspectief stilstaan bij zaken die voor jou echt belangrijk zijn.
"We hopen altijd dat een ander het antwoord heeft, dat het op een andere plek beter zal zijn, dat ooit alles duidelijk zal zijn. Maar dit is wat het is. Niemand anders heeft het antwoord, nergens anders zal het beter zijn en alles is er al. In het diepste van je wezen ligt het antwoord, luister naar je hart en weet dat het enige wat je te doen staat is Zijn."
Inspiratie week in Frankrijk

Zoek je naar:

 • rust en een betere balans in je leven?
 • inspiratie en bezieling?
 • praktische middelen waarmee je ook thuis met meer rust en ontspanning door het leven kunt gaan?
Ben je nieuwsgierig naar hoe mindfulness je hierbij kan helpen? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om met ons mee te gaan op een inspirerende ontdekkingsreis in Frankrijk.

Volledig verzorgde 7-daagse mindfulness inspiratieweek

In onze huidige prestatiemaatschappij moeten we van alles en ligt de lat heel hoog. We hollen vaak van het een naar het ander, zijn druk bezig met ons gezin, werk en sociaal leven waardoor we vaak net te weinig tijd hebben voor onszelf. Op den duur voelen we ons moe en opgejaagd, ons hoofd zit vol en blijft maar doorratelen. Tijd voor rust en om onszelf te hervinden!

Onder deskundige begeleiding leer je hoe je jouw batterij weer kunt opladen en hoe je de rust en ontspanning in jouw leven kunt terugvinden. Je ontdekt hoe je geïnspireerd kunt raken en hoe jij dit ook thuis met succes kunt toepassen. In deze week maken we gebruik van oefeningen en activiteiten die bewezen effectief zijn: mindfulness, meditatie, creatieve werkvormen en stiltewandelingen. Daarnaast zijn er diverse kookworkshops en mogelijkheden voor persoonlijke coaching.
De mindfulness bezinningsweek is bestemd voor iedereen die op een aangename manier de tijd en rust voor zichzelf wil nemen. Hierbij is iedereen van harte welkom, met én zonder ervaring met mindfulness of meditatie.

Programma

Het programma van deze week bestaat uit een aantal activiteiten waaraan je naar eigen wens mag deelnemen.
 • De ochtend starten we met een lichte meditatie/mindfulness oefening om ons lichaam wakker te maken.
 • Daarna staat het ontbijt klaar en zal de rest van de ochtend bestaan uit mindfulness- en mediatie-oefeningen.
 • In de middag is er gelegenheid voor persoonlijke coaching of een creatieve activiteit (schilderen en tekenen in het atelier). De rest van de middag heb je vrij voor een wandeling in de natuur, lekker luieren, een boek lezen of om een dutje te doen.
 • Aan het eind van de middag is er een mindfulness/ontspanningsoefening.
 • Kookworkshop op maandag, woensdag en vrijdag: ‘Met plezier lekker en gezond koken’. Samen genieten we van het eten en een goed glas wijn en wisselen we ervaringen uit.
Het programma biedt voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Wellicht heb jij er meer behoefte aan om op jzelf te zijn, dat mag ook. Op en om het kasteel is voldoende privacy en gelegenheid om jezelf terug te trekken. De omgeving nodigt uit om te wandelen en de heilzame werking van natuur en mindfulness te ervaren.

De begeleiding

Patrick Hoogendoorn is een veelzijdig, creatief en innoverend persoon die het onbekende niet schuwt. Hij durft alles, inclusief zichzelf, ter discussie te stellen om zo tot een betere verstandhouding en samenwerking te komen. Al meer dan 20 jaar is hij therapeut, coach, trainer, tv-programmamaker en beeldend kunstenaar.

Mandy van Son van Hospitali-tea Catering zet zich tijdens deze week in als privé kok. Zij verzorgt dagelijks het ontbijt en tussendoor verwent zij de deelnemers met lekkere shakes, kopjes thee en koffie. Ook geeft zij de kookworkshops.

Locatie mindfulnessweek

Deze mindfulness inspiratieweek wordt jou aangeboden in een prachtige streek van Frankrijk, de Morvan. We verblijven op Château de Salorges, een achttiende-eeuws kasteeltje met een boerderij om een grote binnenplaats en twee vakantiewoningen op het aangrenzende veld.
Dit is een ideale locatie om zonder afleiding en in alle rust en privacy met elkaar te verblijven. Het is een prachtige plek vlakbij Château-Chinon, een half uur rijden vanaf de Autun, en een uur vanaf Dijon. Zie: www.chateau-france.nl

Periode

De mindfulnessweek organiseren wij diverse keren per jaar, van mei tot oktober. In overleg met de deelnemers plannen we de exacte data.

Mindfulnessweek of -weekend organiseren voor jezelf of met een eigen groep?

Het is mogelijk om exclusief voor jezelf of met een eigen groep een mindfulnessweek of -weekend te boeken. Wilt je dit op een andere locatie in binnen- of buitenland organiseren? Dat is voor ons geen enkel probleem. Ook de inhoud en het programma van deze week kunnen we op maat samenstellen aan de hand van jouw wensen.

Kosten mindfulnessweek

Deze geheel verzorgde inspiratieweek in Frankrijk omvat de volgende zaken*:

 • 7 x overnachting op Chateau de Salorges in een gedeelde gite (voor 2 personen met eigen slaapkamer, keuken, woonkamer en badkamer, inclusief linnenpakket)
 • 6 x ontbijt en welkomstdiner op aankomstdag (inclusief wijn)
 • 3 x inspirerende kookworkshop
 • Iedere dag mindfulness/meditatie/ontspanningsoefeningen en activiteiten
 • Gemeenschappelijke stiltewandeling
 • Mogelijkheid voor persoonlijk coachingsgesprek
 • Creatieve verwerkingsvormen (schilderen of tekenen) onder begeleiding
* Niet inbegrepen zijn de reiskosten van en naar het kasteel en de overige maaltijden en drankjes.

De kosten bedragen 2500,- euro per persoon, excl. 21% btw (minimale deelname van 4 personen)
Voor de zakelijke markt is een speciaal tarief van toepassing.

Informeer naar de mogelijkheden of vraag een offerte aan.

Vergoeding

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om een deel van de therapiekosten vergoed te krijgen. Kijk naar uw polisvoorwaarden of neem contact met ons op.

Sjomi Adviesbureau

Rietkerkweg 284, 3066 VJ Rotterdam

© Patrick Hoogendoorn | Algemene voorwaarden | AVG