Skip to main content

Op zoek naar psychologische hulp, relatietherapie of coaching?

Psychologische hulp, relatietherapie of coaching via videobellen, whatsapp, skype is niet veel anders dan therapie of coaching op locatie. Het enige verschil is dat jij en de behandelaar niet fysiek bij elkaar zitten, maar dat de therapie of coaching gegeven wordt via je computer, laptop of smartphone. Videobellen is een veilige manier en wij hanteren dezelfde privacy regels als met face to face therapie en coaching.

Wanneer is therapie of coaching geschikt?

Uit allerlei wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat psychologische hulp en coaching via videobellen in de meeste gevallen even geschikt is als regulier face-to-face contact. Denk aan: Burn-out klachten, depressie, angst- en/of paniekklachten, relatieproblemen, seksuele problemen, rouwverwerking, identiteitsvraagstukken of werk gerelateerde problemen. Bij ernstige klachten en acute psychologische problemen (o.a. psychoses, suïcide pogingen, (huiselijk)geweld en verslavingen) dient contact opgenomen te worden met de huisarts of de crisisdienst van de GGZ. Verder doen wij alleen therapie met 18+ (volwassenen).

De voordelen van therapie en coaching

 • Hulp in je eigen vertrouwde omgeving.
  Voor sommige mensen kan het fijn zijn om over hun gevoelens en gedachten te praten vanuit hun eigen vertrouwde omgeving. Dit verlaagt de drempel naar hulp, vergroot de openheid en heeft een positief effect op de therapie.
 • Wanneer het jou uitkomt.
  Door niet te hoeven reizen wordt de therapie of coaching voor een aantal mensen toegankelijker. Je kunt de sessies plannen wanneer dat jou het beste uitkomt. Dit kan bijvoorbeeld tussen het werk door, in de avond, als de kinderen op school zijn, wanneer je ziek bent of geen vervoer hebt. Kortom wanneer het handiger is om hulp te ontvangen.
 • Geen wachttijd.
  De wachttijd is bij ons erg kort, meestal kun je in dezelfde week al aan de slag en hoef je geen weken of maanden te wachten voordat je meestal bij de reguliere GGZ terecht kunt.
 • Voor expats maar ook als je in het buiteland verblijft voor bijvoorbeeld een vakantie.
  Wellicht woon en werk je in het buitenland of ben je op vakantie in het buitenland en heb je behoefte aan psychologische ondersteuning, relatietherapie of coaching. Dan is het kunnen communiceren in je eigen taal heel prettig. Hoe goed je een andere taal ook beheerst het kunnen delen van je gedachten en gevoelens in je eigen taal is toch net even makkelijker dan in een andere taal.
 • Na de sessie ben je in je eigen omgeving.
  Soms kan een sessie heftig zijn en veel losmaken. Je voelt je wellicht daardoor emotioneel en wiebelig, dan is het fijn dat je niet in de auto hoeft te stappen of het OV hoeft te pakken om naar huis te gaan. Je bent in je eigen omgeving en kunt dan in alle rust alles laten zakken en verwerken.
 • Mogelijkheid om en face-to-face sessies af te wisselen.
  Soms kan het fijn zijn om mij als therapeut/coach face-to-face te zien. In dat geval kunnen we een fysieke afspraak inplannen.
 • Kosten van hulp.
  Een consult duurt normaal gesproken 60 minuten en kost € 125,00. (Voor individuele therapie is het vrijgesteld van 21% btw). Betaling dient direct na de sessie gedaan te worden via bankoverschrijving of Tikkie.

Meer informatie over relatietherapie, het therapieweekend of midweek? informeer naar de mogelijkheden of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.